Sastojci:
500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
1,5 dl pavlake
50 ml ulja
2 jajeta, so
100 g putera
300 g tankih listova šunkarice
seme lana
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, pavlaku, jedno jaje i malo soli po ukusu, pa dobro izmešati. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice, pa ih ostaviti da miruju 20 min.
4. Nakon toga svaku kuglicu istanjiti pomoću oklagije, premazati je omekšalim puterom i staviti kolut šunkarice.
5. Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom, zatim urolati. Krajeve spojiti da bi se dobio izgled venčića.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju poslagati oblikovane venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net