Sastojci:
1 l mleka + 2 dl mleka za natapanje keksa
12 kašika gustina
8 kašika šećera
200 g margarina
5 dl slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
200 g ”pti-ber” keksa
ISPROBAJTE I… Puding kocke
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i gustin pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje da se zgusne.
3. U ohlađeni fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Posebno sjediniti slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada ne otopi, pritom vodeći računa da smesa ne proključa.
5. ”Pti-ber” keks natopiti mlekom i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije.
6. Preko keksa rasporediti beli fil, poravnati i ostaviti da se stegne. Zatim naneti fil od čokolade i staviti u frižider da se ohladi. Kada se kolač dobro ohladi, iseći ga na kocke.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net