Sastojci:
600 g tanjih fileta oslića
250 g trapista
1 limun
3 jajeta
150 g brašna
200 g prezli
susam, ulje
mešavina začina
Za preliv:
2 dl pavlake
100 g krem sira
2 čena belog luka
50 g zelenih maslina
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Pohovane šnicle šarana
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije pravougaonike podjednake veličine. Poprskati ih sokom od
limuna i začiniti po ukusu.
2. Sir trapist iseći na listove debljine 5 mm a potom na pravougaonike iste veličine kao riba.
3. Uzeti 2 komada ribe pa između njih staviti list trapista kako bi se dobio izgled sendvi- ča. Na isti način oblikovati još sendviča od ribe.
4. Ovako pripremljenu ribu uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumeni.
5. Posebno umutiti krem sir i pavlaku pa dodati rendane masline i beli luk. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
6. Prženu ribu poslužiti uz preliv od maslina.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net