Start Glavna jela Po proverenoj recepturi: Ruske ćufte

Po proverenoj recepturi: Ruske ćufte

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
3 kašike prezli
50 g mesnate slanine
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
100 g kiselih krastavaca
4 dl pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa, ulje
mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I… Ćufte u sosu od gorgonzole

Priprema:

1. Crni luk i slaninu iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, crni i beli luk, slaninu, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku za kuvanje, senf, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Kisele krastavce iseći na štapiće pa dodati u smesu sa pavlakom, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net