Sastojci:
2 lista oblande
Za koru:
7 belanaca
250 g šećera
250 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
2 kašike kakaoa
Za fil:
7 žumanaca
250 g šećera
250 g margarina
100 g seckanih krem bananica
100 g seckanih žele bombona
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Rol-oblandu
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati mlevene orahe, brašno i kakao pa polako promešati varjačom.
3. Pleh veličine oblande obložiti papirom za pečenje te u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok kora ne počne da se odvaja od papira za pečenje.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari.
2. Ohlađenu smesu sjediniti sa umućenim margarinom, dodati seckane krem bananice i žele bombone pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Oblandu filovati na sledeći način: list oblande – 1/2 fila – kora – 1/2 fila – list oblande – šlag od slatke pavlake.
2. Filovanu oblandu ostaviti u frižideru da se stegne a zatim je iseći na parčad.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net