Sastojci:
1 kg goveđeg mesa od buta
200 g šampinjona
200 g bukovače
100 g mariniranih šumskih pečuraka
4 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 g pelata paradajza
1 veća crvena paprika
2 kašike gustina
400 g testenine mašnica
1 kašičica šećera
mešavina začina
so, biber, ulje
ISPROBAJTE I… Gulaš sa ćurećim mesom
Priprema:
1. Goveđe meso, crvenu papriku i bukovače iseći na krupnije kocke, a šampinjone na listove.
2. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati izmiksani pelat paradajza, kašičicu šećera, crvenu papriku, bukovače i šampinjone.
5. Kada sastojci omekšaju, dodati marinirane pečurke, začine po ukusu i mešavinu gustina sa malo vode. Kuvati na umerenoj temperaturi kako bi se dobila željena gustina.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gulaš.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net