Sastojci:
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Za fil:
1 l mleka
4 kašike gustina
6 kašikа brašna
5 kašika šećera
250 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade
100 ml “Moja Kravica Kuhinjica” slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja sa šećerom.
2. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i dodadi u smesu od jaja, a zatim promešati da se sve ujednači.
3. Polovinu izliti u pleh postavljen pek-papirom i peći na 180°C dok kora ne porumeni. Na isti način ispeći još jednu koru.
Fil:
1. Gustin, brašno i šećer razmutiti s malo hladnog mleka. Preostalo mleko zagrevati dok ne provri.
2. U ključalo mleko zakuvati razmućenu smesu i neprekidno mešati dok se ne zgusne. Gotov krem skinuti s ringle i ostaviti da se dobro ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodat margarin odstojao na sobnoj temperaturi i mutiti dok smesa ne postane kremasta.
Finalni postupak:
1. U tepsiju staviti koru, premazati je polovinom pripremljenog fila, zatim poklopiti drugom korom i naneti preostali fil.
2. Zagrejati “Moja Kravica Kuhinjica” slatku pavlaku do tačke ključanja (ne sme da provri), a zatim dodati izlomljnu čokoladu. Mešati da se čokolada otopi a smesa ujednači.
3. Premazati glazuru preko fila i ostaviti kolač da se dobro stegne, najbolje preko noći. Ohlađen kolač seći na kocke i servirati.