Sastojci:
400 g šampinjona
1 tikvica
1 šargarepa
200 g kukuruza šećerca
1 veza mladog luka
1 čen belog luka
so, biber
ljuta crvena mlevena paprika
1 kašičica gustina
suvi bosiljak
150 g kuskusa
200 ml bujona
ulje
ISPROBAJTE I… Piletinu s mangom i kus kusom
Priprema:
1. Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove. Peraja ostaviti sa strane.
3. Šampinjone oprati ih iseći na listiće.
4. Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
5. Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.
6. Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
7. Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
8. Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
9. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
10. Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
11. Poslužiti toplo s prženim povrćem.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net