Sastojci:
4 goveđe šnicle
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 banana
2 kašike senfa
1 dl paradajz soka
1 dl crnog vina
mešavina suvog biljnog začina
biber
1 lovorov list
list peršuna
2 kašike pavlake
ulje
ISPROBAJTE I… Govedinu sa rezancima
Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa pržiti na malo ulja.
2. Meso iseckati na kockice, premazati ga senfom i posuti mešavinom suvog biljnog začina.
3. Staviti ga preko luka i šargarepe, te pržiti sa obe strane.
4. Zatim dodati bananu isečenu na kolutove, paradajz sok i lovorov list. Pobiberiti po ukusu, pa ostaviti da se krčka dok sva tečnost ne ispari.
5. Nakon toga sipati vino i disntati dok delimično ne ispari.
6. Gotovo meso servirati na tanjir, dodati kuglu pavlake i posuti sitno iseckanim peršunom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net