Sastojci:
špic rebra (oko 2 kg)
morska so
5 krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 veća glavica crnog luka
200 g svežih šampinjona
1 mali karfiol
Za premaz:
2 kašike senfa
2 kašike ulja
ruzmarin
origano
bosiljak
slačica
beli luk u prahu
biber
1 kašičica crvene mlevene paprike
nekoliko kapi tabasko sosa
ISPROBAJTE I… Pečena rebarca iz rerne
Priprema:
1. Dobro posoliti rebra pa ih ostaviti preko noći da upiju so.
2. Za premaz u činiji pomešati senf i ulje. Dodati crvenu mlevenu papriku, tabasko sos i ostale začine po ukusu te sve dobro promešati.
3. Dva sata pre pečenja premazhati rebra.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu na kolutove, a papriku na trake.
5. Manje šampinjone ostaviti cele, a veće iseći. Luk iseći na kolutove, karfiol iscepkati na cvetiće.
6. Povrće staviti u vatrostalnu činiju, posoliti ga i promešati.
7. Odozgo staviti rebra tre sipati malo vode.
8. Poklopiti i peći oko 2 sata na 180°C.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net