Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
2 kašike vrele vode
100 g šećera
100 g brašna
25 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
50 g margarina
Za fil:
7 jaja
700 ml mleka
1 l vode
1 puding od vanile
50 g gustina
3 kašike brašna
15 kašika šećera
3 vanil-šećera
Za dekoraciju:
100 g šlaga
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kora:
1. Umutiti jaja i vodu najvećom brzinom, da bude penasto. Dodati šećer i mutiti još 3 minuta.
2. Posebno izmešati brašno, prašak za pecivo i gustin, pa sjediniti s umućenim jajima. Maragarin rastopiti i uliti u smesu, pa sve sastojke dobro povezati.
3. Sipati u pravougoni pleh podmazan uljem i posut brašnom i peći na 180°C oko 30 minuta.
Fil:
1. U dublju posudu sipati mleko, vodu, 10 kašika šećera, gustin, brašno i žumanca i sve umutiti mikserom.
2. Staviti na ringlu i kuvati uz neprekidno mešanje. Kada se dobije potrebna gustina, dodati
vanil-šećer i sklonite s ringle.
3. Posebno umutiti belanca sa 5 kašika šećera, a zatim šam postepeno dodati u vruć krem, neprestano muteći mikserom.
4. Dobijen fil odmah rasporediti preko ispečene kore u plehu, te ostaviti da se kolač stegne i ohladi.
5. Umutiti šlag po uputstvu s kesice i dekorisati ohlađenu krempitu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net