Sastojci:
400 g šampinjona
4 kašike ulja
1,5 kriška tost hleba
200 ml pavlake za kuvanje
600 g pilećeg belog mesa
2 kašike naseckanog matičnjaka
1 kašike naseckanog peršuna
3 kašike limunovog soka
so, biber
ISPROBAJTE I… Pljeskavice od pilećeg filea u sosu od pečuraka
Priprema:
1. Šampinjone očistiti vlažnom krpom pa ih sitno iseckati.
2. U tiganju zagrejati 2 kašike ulja, dodati šampinjone i pržiti ih oko 5 minuta.
3. Posoliti i pobiberiti šampinjone po ukusu pa ih skloniti s ringle.
4. Tost hleb iseći na kockice i potopiti ih u malo pavlake za kuvanje.
5. Meso oprati, posušiti i iseći na kockice, pa ga staviti u seckalicu. Dodati tost hleb, preostalu pavlaku za kuvanje i limunov sok, a potom posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Zatim dodati peršun i matičnjak i sve dobro izmiksati. Smesu izručiti u činiju, pa dodati šampinjone.
7. Vlažnim rukama oblikovati pljeskavice i pržiti ih na zagrejanom ulju po 5 minuta s obe strane dok ne porumene.
8. Poslužiti toplo uz umak i salatu po želji.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net