Start Deserti Fantastična torta: Crni princ

Fantastična torta: Crni princ

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za koru I:
6 žumanca
200 g šećera
6 kašika kisele pavlake
150 g margarina
4 kašike kakaoa
2 kašike meda
200 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat sode bikarbone
Za koru II :
6 belanaca
250 g šećera
200 g oraha
1 kašika brašna
prstohvat praška za pecivo
1 oblanda
Za fil:
400 ml slatke pavlake
600 ml mleka
5 kašika šećera
2 pudinga s ukusom slatke pavlake
Za dekoraciju:
1 šlag krem od čokolade
150 ml mleka
čokoladne mrvice

ISPROBAJTE I… Čudesnu čokoladnu tortu

Priprema:
Kora I :
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca, šećer i med, zatim dodati kiselu pavlaku.
2. U drugoj posudi umešati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa dodati izrendan margarin. Rukama umesiti smesu dok se ne dobije glatko testo.
3. Sjediniti obe smese, pa podeliti na dva jednaka dela.
4. Izliti kore u pleh obložen papirom za pečenje i peći ih na 180°C 15-20 minuta.
Kora II :
1. U dubljoj posudi penasto umutiti ohlađena belanca i šećer.
2. U smesu dodati iseckane i ispečene orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu lagano ručno umešati.
3. Oblandu iseći po dimenzijama pleha, zatim je položiti na podmazan pleh i preliti smesom za koru. Peći u rerni na 100°C oko 60 minuta.
Fil:
1. Prašak za puding razmutiti u 200 ml mleka, a ostatak mleka staviti da provri sa šećerom.
2. U ključalo mleko sipati puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi, a zatim sjediniti s dobro umućenom slatkom pavlakom.
Finalni postupak:
1. Koru I premazati filom, zatim staviti koru II, premazati ostatkom fila i preklopiti korom I.
2. Umutiti šlag prema uputstvu s kesice, pa premazati tortu i ukrasiti čokoladnim mrvicama po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net