Sastojci:
3 jajeta
150 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
200 g mlevenog keksa
oko 250 g ptiber keksa
100 ml mleka
6 krem bananica
ISPROBAJTE I… Kinder tortu sa krem bananicama
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja i šećer, te ih skuvati na pari. Kad dobiju potrebnu gustinu, dodati čokoladu i margarin, pa mešati dok se ne rastope i sjedine. Skloniti s pare, te umešati mleveni keks.
2. Trouglasti kalup obloziti prianjajućom folijom. Keks ptiber umakati u mlako mleko i poređati na bočne strane kalupa.
3. Potom naneti polovinu fila, rasporediti krem bananice, pa preko njih naneti ostatak smese od
keksa.
4. Kolač poklopiti keksom potopljenim u mleku, prekriti folijom i ostaviti u frizideru da se stegne.
5. Ohlađen kolač prevrnuti na tacnu za serviranje, seći na trouglove i poslužiti.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net