Sastojci:
1 kore za rozen tortu
Za fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
15 kašika šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
300 g šlaga
200 ml kisele vode
180 g kisele pavlake
100 g bele čokolade
Ostalo:
1 kg jagoda ili malina
ISPROBAJTE I… Sladoled tortu sa malinama
Priprema:
1. U dublju šepu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i zagrevati dok ne provri.
2. Ostatak mleka razmutiti s pudingom od vanile, pa zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se smesa ne zgusne, skinuti s ringle i ostaviti da se dobro ohladi.
3. Margarin sobne temperature penasto umuti sa šećerom u prahu, a zatim sjedniti s ohlađenim pudingom.
4. Umutiti šlag s kiselom vodom da se dobije čvrst šam.
5. Umućen šlag, kiselu pavlaku i narendanu belu čokoladu dodati i fil i sve sastojke dobro izmešati i povezati.
Finalni postupak:
1. Koru za rozen premazati u tankom sloju pripremljenim filom, pa poklopiti drugom korom.
2. Na svaki drugi red poslagati jagode isečene na kolutiće, a potom preko njih premazati malo fila kako bi se gornja kora zalepila.
3. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
4. Gotov kolač ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Dekorisati šlagom i seckanim jagodama, seći na kocke i servirati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net