Sastojci:
½ kg kora za pitu
4 jaja
2 dl šećera
2 dl ulja
2 dl griza
500 g očišćenih višanja
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
šećer u prahu
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja, dodati šećer, pa polako dodavati ulje a na kraju dodati griz, vanil-šećer i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti.
2. Polako razdvojiti kore i izrezati po dužini na tri dela.
3. Uzeti prvu koru, ravnomerno premazati pripremljenom smesom, a zatim to učiniti sa još dve, pa na treću poređati višnje. Preklapati koru počevši sa donje strane tako da se dobije oblik trougla. Postupak ponavljati dok ima materijala. Pripremljene trougliće položiti u pleh obložen pek-papirom.
4. Pred pečenje blago premazati svako parče sa ostatkom smese.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200 stepeni C, dok ne porumeni (oko 20-ak minuta). Pečenu pitu ostaviti u blago otvorenoj pećnici da se ohladi.
6. Pred serviranje pitu posuti šećerom u prahu.