Sastojci:
300 ml tople vode ili mleka
60 ml ulja
70 g rastopljenog putera
40 g kvasca
2 kašičice šećera
soli po ukusu
600 g brašna
Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. Potom u polovinu brašna dodati ulje, puter, nadošli kvasac i posoliti po želji. Uz postepeno dodavanje preostalog brašna zamesiti glatko testo, pogodno za rad. Prekriti i ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na 12 jednakih delova, svaki rastanjiti na 3-5 mm debljine, pa ih čvrsto urolati.
4. Formirane kifle prekriti krpom i ostaviti ih pola sata da nadođu.
5. U dublju šerpu staviti 3-4 l vode, dodati kašičicu šećera i sačekati da provri.
6. Kifle (sa rupičastom kašikom) spuštati u ključalu vodu i ostaviti je na pet sekundi.
7. Izvaditi kifle, pa ih ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta, dok ne porumene.