Start Predjela Francuska kuhinja: Vol-au-vent (FOTO)

Francuska kuhinja: Vol-au-vent (FOTO)

  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g lisnatog testa
1 jaje
150 g kačkavalja
150 g pilećih grudi u omotu
50 g mariniranih šampinjona
200 ml pavlake
peršun za dekoraciju
so, biber

Priprema:

1. Lisnato testo istanjite oklagijom na debljinu od 5 mm pa okruglom modlicom prečnika 5 cm izvadite krugove.
2. Polovinu krugova ostavite cele, a drugoj polovini pomoću manje modlice izvadite sredinu da bi se dobili prstenovi.
3. Poređajte pune krugove na pleh obložen pek-papirom i premažite ih umućenim jajetom.
4. Preko njih stavite prstenove te i njih premažite jajetom.
5. Od alu-folije isecite trake i oblikujte od njih manje cilindre prečnika otvora na prstenu. U sredinu svakog prstena stavite po jedan cilindar da se volovani ne bi deformisali prilikom pečenja.
6. Pecite u rerni zagrejanoj na 220°C 20-25 minuta.
7. Gotove korpice prebacite na tanjir, izvadite alu-foliju te ostavite da se ohlade.
8. Za to vreme narendajte kačkavalj, pileće grudi isecite na trake, a pečurke na listiće.
9. Sve sjedinite s pavlakom te posolite i pobiberite po ukusu.
10. U svaku korpicu stavite po kašičicu pripremljenog nadeva i dekorišite peršunom.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. kora po korak pogledajte na sledećoj strani…