Sastojci:
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
150 g pasulja iz konzerve
150 boranije
1 tikvica
1 krompir
konzerva pelata
2 l povrtnog bujona
ulje, so, origano, biber
400 g testenine
Priprema:
1. Crni luk, beli luk, šargarepu, boraniju, tikvicu i krompir oprati, oljuštiti, iseći na komade srednje veličine.
2. U lonac usuti ulje i odmah dodati crni luk, blago posoliti i propržiti da porumeni, pa dodati beli luk i promešati.
3. Zatim, dodati šargarepu, smanjiti temperaturu i nastaviti sa dinstanjem 5-6 minuta.
4. Šargarepi dodati ostalo povrće, krupno usitnjen pelat i bujon, pa kuvati poklopljeno dok povrće ne omekša. Ne treba preterivati sa kuvanjem, već povrće treba da ostane hrskvo.
5. Pred kraj začiniti i dodati prethodno obarenu i oceđenu testeninu, začine i po želji dekorisati peršunovim listom i tvrdim sirom.