Start Kuhinje sveta Indijska kuhinja: Egg curry

Indijska kuhinja: Egg curry

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

5 tvrdo kuvanih jaja
3 kašike ulja
2 glavice luka
2 kašike paradajz paste
3 zelene ljute papričice
5 cm korena đumbira
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice kurkume
2 kašičice ljute tucane paprike
1 kašičica garam masale
400 ml vode
so, biber

Priprema:

1. Kuvana jaja propržiti na ulju da dobiju finu, zlaćanu boju i stvori se fina, čipkasta korica.
2. Crni luk sitno iseckati ili samleti u blenderu i prodinstati na ulju u kome su pržena jaja toliko da višak vode ispari (3-4 minuta).
3. Dodati izrendan đumbir i beli luk pa pržiti 2-3 minuta.
4. Uz stalno mešanje dodati paradajz pastu, sitno seckane ljute papričice, korijander, kurkumu i ljutu tucanu papriku. Kratko propržiti pa dodati vodu i pustiti da provri.
5. Zatim, dodati garam masalu i dobro promešati. U to dodati jaja i kuvati desetak minuta a zatim smanjiti temperaturu i kuvati dok višak tečnosti ne uvri.
6. Služiti toplo uz pirinač ili indijski hleb (roti, parata).

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net