Sastojci:
400 g pilećih fileta
400 g kineskih nudli
2 glavice crnog luka
1 praziluk
4 šargarepe
1/4 manje glavice kupusa
2 čena belog luka
ulje
Čou Mejn sos
4 kašike soja sosa
4 kašike šerija
2 kašičice žutog šećera
2 kašike ulja
2 kašike gustina
biber
Priprema:
1. U manju šerpu sipati soja sos i šeri. Dodati šećer, ulje i malo bibera pa mešati dok se šećer ne otopi.
2. Skloniti s ringle, dodati gustin i promešati, a zatim ostaviti da se prohladi.
3. Piletinu iseći na kockice, preliti pripremljenim sosom i ostaviti da se marinira 10 minuta.
4. Kupus i šargarepu iseći na tanke štapiće, a luk na kockice. Praziluk iseći ukoso na kolutove.
5. Nudle preliti ključalom vodom i ostaviti 2 minuta. Nakon toga ih procediti i staviti sa strane.
6. Na zagrejanom ulju kratko ispržiti sitno iseckan beli luk.
7. Izvaditi ga, pa dodati piletinu i kratko ispržiti sa svih strana.
8. Zatim dodati crni luk i praziluk i nastaviti s prženjem 2 minuta.
9. Na kraju dodajti šargarepu i kupus i pržiti dok malo ne omekša, ali da ostane hrskavo.
10. Dodati skuvane nudle i dobro promešati.
Savet: Za pripremu ovog jela, osim pilećeg, može se upotrebiti i ćureće belo meso.