Sastojci:
3 pileća bela mesa
3 čena belog luka
3 kašičice senfa
100 g kačkavalja
200 g suvog vrata
2 jajeta
180 g kisele pavlake
so
ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso odvojiti od kostiju, iseći na tanje šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Beli luk sitno iseckati.
3. Kačkavalj i suvi vrat iseći na listove.
4. Nauljiti tepsiju odgovarajućeg kalupa, poređati pileće šnicle prethodno premazane senfom, pa sve posuti belim lukom.
5. Zatim poređati listove kačkavalja, a preko njih kolutove suvog vrata.
6. U posudi za mešanje umutiti jaja i pavlaku, začiniti po ukusu i preliti preko suvog vrata. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem.
7. Pečenu bajaderu ostaviti da se ohladi a zatim je iseći na štangle.