Start Vaši recepti Bela bajadera (s pilećim mesom)

    Bela bajadera (s pilećim mesom)

    Recept Nele Jovanović iz Pirota

    Bajadera od pilećeg mesa

    • 80 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    3 pileća bela mesa
    3 čena belog luka
    3 kašičice senfa
    100 g kačkavalja
    200 g suvog vrata
    2 jajeta
    180 g kisele pavlake
    so
    ulje

    Da li vam se dopada recept?

    Priprema:

    1. Pileće belo meso odvojiti od kostiju, iseći na tanje šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
    2. Beli luk sitno iseckati.
    3. Kačkavalj i suvi vrat iseći na listove.
    4. Nauljiti tepsiju odgovarajućeg kalupa, poređati pileće šnicle prethodno premazane senfom, pa sve posuti belim lukom.
    5. Zatim poređati listove kačkavalja, a preko njih kolutove suvog vrata.
    6. U posudi za mešanje umutiti jaja i pavlaku, začiniti po ukusu i preliti preko suvog vrata. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem.
    7. Pečenu bajaderu ostaviti da se ohladi a zatim je iseći na štangle.

    Na sledećoj strani pogledajte postupak pripreme ovog jela tzv. korak po korak…