Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 keleraba
1 krompir
50 g graška
1 l pilećeg bujona
nekoliko zrna bibera
1 kašika brašna
mirođija
ulje
so
Priprema:
1. Na malo zagrejanog ulja ispržiti sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast.
2. Dodati šargarepu isečenu na kolutove, kelerabu i krompir isečene na kockice, i grašak.
3. Sve dinstati par minuta dok povrće ne omekša.
4. Zatim sipati pileći bujon te posoliti po ukusu. Ubaciti nekoliko zrna bibera i sitno iseckanu mirođiju po ukusu.
5. Kuvati na umerenoj temperaturi 30 minuta.
6. Razmutiti brašno u malo hladne vode pa dodati u čorbicu i mešati dok se blago ne zgusne.
Na sledećoj strani pogledajte pripremu čorbe u slikama tzv. korak po korak… →