Sastojci:
6 jaja
7 kašika šećera
8 kašika griza
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 l mleka
ISPROBAJTE I… Turski koh
Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca, postepeno dodajući 4 kašike šećera.
2. Dodati griz i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa promešati varjačom.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno umešati u prethodnu smesu, pa sve dobro sjediniti.
4. Sipati u podmazan i brašnom posut okrugli pleh i peći na 180° C 30 minuta.
5. Za to vreme, u šerpu sipati 3 kašike šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati preostalo mleko i kuvati dok se karamel ne rastopi.
6. Vruć koh preliti hladnim karamelizovanim mlekom i ostaviti da se ohladi.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net