Start Glavna jela Povrće Pečurke punjene kobasicom

Pečurke punjene kobasicom

Autor recepta je naša saradnica i gastro blogerka Svetlana Belić.

  • 45 min
  • 2 porcije
  • Lako

Sastojci:

12 krupnih šampinjona
2 para svežih kobasica
1 crni luk
1 jaje
so, biber
peršunovo lišće
50 g kačkavalja
ulje

ISPROBAJTE I… Pikantne pečurke punjene sirom

Priprema:

1. Šampinjone očistiti od komposta, pa drške odvojiti a klobuke poređati u podmazan pleh.
2. Zagrejati ulje u tiganju pa dodati sitno iseckan luk. Pržiti dok ne postane staklast.
3. Zatim dodati istisnuto meso kobasica i iseckane drške šampinjona.
4. Dinstati 10 minuta dok meso i šampinjoni ne omekšaju.
5. Začiniti po ukusu pa posuti seckanim peršunovim lišćem.
6. Ostaviti da se prohladi, pa nakon toga dodati jaje i dobro promešati.
7. Pripremljenim nadevom napuniti šampinjone te preko njih poređati listiće kačkavalja. Peći u rerni zagrejanoj na 180° C dok klobuci šampinjona ne omekšaju.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net