Sastojci:
4 skuše
1 vezica bosiljka
par grančica ruzmarina
1 glavica belog luka
1 neprskani limun
2 crvene paprike
1 veza blitve
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Skuše oprati i prosušiti paprnim ubrusom, zatim zaseći po sredini i očistiti.
2. Napraviti marinadu od maslinovog ulja i limunovog soka, dodati seckani peršun, bosiljak i ruzmarin i naribanu koricu pola limuna. Sitno iseckati nekoliko čenova belog lulka i dodati u marinadu. Sve promešati i tom mešavinom napuniti ribu. Može se staviti i nekoliko celih grančica ruzmarina.
3. Skušu poređati na pleh preko papira za pečenje i preliti preostalom marinadom. Posoliti i poređati kolutiće limuna. Dodati i kockice isečene paprike. Sve preliti maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Savet: Osobama s usporenim radom štitne žlezde preporučuje se povećan unos hrane bogate jodom, poput morske ribe.