Start Deserti Slatka testa Varenike sa višnjama

Varenike sa višnjama

  • 45 min
  • 6 osoba
  • Srednje zahtevno

Sastojci:

300 g višanja
50 g putera
80 g šećera u prahu
Testo
500 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika šećera
prstohvat soli
1 jaje
350 ml kefira
Preliv
150 g višanja
3 kašike šećera
1 kašika gustina

ISPROBAJTE I… Savijaču sa višnjama

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, so, šećer i sodu bikarbonu, pa dodati jaje i kefir.
2. Umesiti testo, a potom ga oklagijom razviti na debljinu od 2 mm.
3. Čašom vaditi krugove, te na svaki staviti po dve-tri višnje i preklopiti drugim krugom. Viljuškom pritisnuti ivice da se slepe.
4. U šerpu sipati vodu i malo šećera i zagrevati do ključanja.
5. Pripremljene varenike kuvati dok ne isplivaju na površinu, vaditi ih rupičastom kašikom i ocediti.
6. Vruće pecivo preliti rastopljenim puterom i posuti šećerom u prahu.
7. Prokuvati 150 g višanja sa šećerom i 100 ml vode, umešati gustin rastvoren u malo vode i skuvati sos. Preliti preko pripremljenih varenika i služiti.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net