Sastojci:
360 g (40 komada) četvrtastog keksa s čokoladnim prelivom
200 ml mleka
rum po ukusu
prezla
Fil
2 pudinga od vanile
2 kašike šećera
900 ml mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu
100 g mlevenog keksa
1 kašika kakaoa
1 vanil-šećer
Dekoracija
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Fil
1. U činiji pomešati mleveni keks i kakao. Zagrejati 200 ml mleka da provri, pa njime preliti keks i izmešati. Ostaviti da se ohladi.
2. U 100 ml mleka rastvoriti puding od vanile, a preostalo mleko sipati u šerpu sa 2 kašike šećera. U proključalo mleko usuti izmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
3. Čvrsto umutiti slatku pavlaku.
4. Posebno izmiksati margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom.
5. Dve kašike umućene slatke pavlake lagano umešati, a potom fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati smesu s keksom i sve lepo sjediniti.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za služenje posuti malo prezle. Odvojiti 10 komada keksa, pa donju stranu umočiti u mleko s rumom. Na tacni formirati koru od dva reda po pet komada keksa.
2. Na gornju stranu s čokoladnim prelivom naneti četvrtinu krema s keksom, pa trećinu žutog krema. Poređati drugi sloj keksa i postupak slaganja i filovanja ponoviti još dva puta.
3. Četvrti red keksa premazati preostalim filom s mlevenim keksom, te odozgo rasporediti slatku pavlaku.
4. Tortu ostaviti u frižideru da se dobro rashladi i stegne.
Postupak pripreme ove torte u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…