Sastojci:
Korpice
200 g crne čokolade sa 70% kakaoa
Fil
150 ml slatke pavlake
150 g čokolade
25 g maslaca
1 kašika sušenih malina
maline za dekoraciju
Priprema:
1. Rastopiti čokoladu na laganoj temperaturi i premazati silikonske kalupiće pomoću četkice. Umesto njih, mogu poslužiti i papirnate korpice.
2. Kada se stegne prvi sloj čokolade, premazati i drugi sloj. Veoma je važno da se čokolada potpuno ohladi kako se korpice ne bi slomile prilikom vađenja iz kalupa.
3. Zagrejati slatku pavlaku i maslac. Pre nego što provri, pomeriti s ringle i dodati kockice čokolade. Promešati da se čokolada rastopi. Na kraju dodati kašiku sušenih malina i ostaviti da se malo prohladi.
4. Korpice od čokolade pažljivo izvaditi iz kalupa, napuniti kremom od čokolade i ukrasiti svežim malinama.
Savet: Po letnjem računanju vremena, užina je dozvoljena u periodu od 17 do 19 sati.
Pripremu ovog deserta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…