Start Deserti Kolači Vanilice sa lešnicima

Vanilice sa lešnicima

  • 100 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

250 g putera
1 jaje
1 žumance
½ limuna (sok)
100 g šećera u prahu
100 g mlevenih lešnika
500 g mekog brašna
350 g džema od kajsija

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti omekšali puter, jaje, žumance, šećer u prahu, sok od pola limuna i mlevene lešnike, pa dobro izmešati.
2. Postepeno dodavati brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru da miruje 60 minuta.
4. Odstojalo testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom, a potom ga istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku cveta izvaditi vanilice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega vanilice. Peći ih u zagrejanoj rerni na 180° С oko 15 minuta, vodeći računa da ne promene boju.
6. Pečene kolačiće ostaviti da se prohlade, a potom po dva spajati s džemom od kajsija.

Savet: Vanilice će biti mekše i ukusnije sutradan kad omekšaju.

Pripremu kolačića u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…