Sastojci:
2 kg pilećih krilaca/bataka
125 g brašna
1 kašičica belog luka u prahu
½ kašičice bibera
½ kašičice soli
ulje za prženje
Sos
1 kašika putera
2 čena belog luka
svež đumbira
5 kašika meda
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica susama
mladi luk
Priprema:
1. U manjoj posudi pomešati brašno, beli luk u prahu, biber i so. Svaki komad mesa dobro uvaljati u ovu smesu i ostaviti sa strane.
2. U tiganj sipati ulja po potrebi za duboko prženje i ugrejati na umerenoj temperaturi.
3. Meso uvaljano u brašno stavljati u ugrejano ulje (par komada u turi) i pržiti 4-5 minuta sa svake strane. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoća.
4. Na umerenoj temperaturi otopiti puter, pa dodati pasirani beli luk i đumbir po ukusu i kratko propržiti.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, med i smeđi šećer, promešati i kuvati sve zajedno uz redovno mešanje oko 5 minuta.
6. Dodati pržena krilca i sve dobro promešati kako bi sos obložio meso sa svih strana, pa posuti susamom.
7. Služiti odmah ukrašeno sitno seckanim mladim lukom.
Video recept pogledajte na sledećoj strani…