Priprema:
1. Umesiti testo od vode, brašna, soli i sirćeta. Prebaciti ga na radnu površinu premazanu uljem i još malo mesiti da bude glatko. Podeliti testo na 10 jufki, a margarin takođe podeliti na 10 delova. Radnu površinu sve vreme premazivati uljem.
2. Svaku jufku razvijati tanko, premazivati je omekšalim margarinom i presavijati kao kada se pravi lisnato testo. Presavijene gomilice testa poslagati na tacnu, dobro prekriti najlon kesom i ostaviti u frižideru da miruju 1 h.
3. Višnje sa šecerom kratko prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode pa sipati u smesu od višanja i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući dok se ne zgusne.
4. Testo izvaditi iz frižidera. Svaki deo tanko razviti oklagijom u oblik pravougaonika. Duž jednog kraja naneti malo fila od višanja pa uviti u rolat, a rolat umotati tako da se dobije oblik pužica. Od preostalog materijala oblikovati još pužica.
5. Savijače ređati u pleh obložen papirom za pecenje. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 °C dok ne porumene.
6. Prohlađene pužice posuti šećerom u prahu.