Start Trikovi i saveti Maksimalno iskoristite čari i ukuse začinskog bilja uz pomoć ovih gedžeta Maksimalno iskoristite čari i ukuse začinskog bilja uz pomoć ovih gedžeta Aug 18, 2016 Facebook Twitter Google+ Pinterest WhatsApp Bez aromatičnog začinskog bilja, mnoga čuvena jela, sosovi, umaci i prelivi bili bi neprepoznatljivi. Ono doprinosi bogatstvu ukusa i daje jelu posebnu notu. Koristite ga umereno, a pripremite ga pomoću ovih kuhinjskih pomagala. 1 of 7 Dozeri za ulje i sirće... Posude koje bitno olakšavaju rad u kuhinji i koje se mogu koristiti za spravljanje aromatičnih/začinskih ulja ili sirća od npr. malina ili jagoda... Dehidrator... Sveže začinsko bilje možete sačuvati izvan sezone ukoliko ga osušite, a najbolji način da to uradite jeste pomoću dehidratora. Nakon toga ga usitnite i odložite u keramičke posude. Sito za čaj... Spravljanjem čaja od bilja iz rinfuze dobija se znatno aromatičniji napitak nego kada se upotrebljavaju filter vrećice. Pomoću sita za čaj, koje ima funkciju filtera, bilje se neće rasipati po čajniku, a aroma će se očuvati. Ručna sušilica.... Oprano, sveže bilje ne morate uvijati u platnene krpe ili papirne ubruse da biste ga osušili – jednostavno ga stavite u ručnu sušilicu i okretanjem ručke ocedite od suvišne tečnosti. Mlin za začine... Suvi začini će biti usitnjeni bez puno posla i muke oko čišćenja praha sa radnih ploča nakon kuvanja uz pomoć ovakvog mlina. Polukružni nož... Polukružnim nožem s jednim ili – još bolje – dva sečiva znatno brže ćete usitniti začinsko bilje nego što to činite uobičajeno, pomoću kuhinjskog noža. Ručna seckalica... Ako niste baš najspretniji kada je baratanje sečivom u pitanju, ova sprava je rešenje za vas. Dovoljno je da oprano i osušeno bilje ubacite u pregradu seckalice i, potiskujući rukom, usitnite.