Sastojci:
200 g pirinča
500 ml supe od povrća
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
3 šargarepe
7-8 mariniranih šampinjona
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
lovorov list, kurkuma
list peršuna
ISPROBAJTE I… Zapečeni pilav
Priprema:
1. Pirinač isprati pod mlazom hladne vode sve dok tečnost ne postane prozirna. Ocediti i ostaviti sa strane.
2. Tiganj zagrejati pa dodati ulje i na umerenoj temperaturi propržiti sitno seckan crni luk da postane mekan i staklast. Dodati na kockice iseckanu papriku i lovorov list, pa kratko propržiti.
3. U to dodati pirinač i nekoliko puta promešati, pa naliti supom od povrća i kuvati poklopljeno desetak minuta.
4. Za to vreme izrendati šargarepu pa dodati zajedno sa kurkumom, pa sve dobro promešati i nastaviti kuvanje još desetak minuta.
5. Pred kraj dodati so i biber prema ukusu. Sve dobro promešati i skloniti sa ringle.
6. Servirati dok je toplo uz marinirane šampinjone i posuti seckanim listom peršuna.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net