Start Deserti Ostalo Neodoljiv keks bez puno truda

Neodoljiv keks bez puno truda

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

150 g brašna
110 g putera
50 g mlevenih badema
50 g šećera
1 kesica vanil šećera

ISPROBAJTE I… Čokoladne keksiće

Prirpema:

1. U dubljoj posudi pomešati brašno i puter da se dobiju fine mrvice. Dodati mlevene bademe, šećer i vanil šećer pa zamesiti testo.
2. Pripremljeno testo uviti u najlon foliju pa staviti u frižider na 20 minuta.
3. Testo zahvatati kašičicom i dlanovima formirati kuglice.
4. Kekse ređati na pleh obložen papirom za pečenje i blago pritisnuti po vrhu.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC 10-12 minuta.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net