Sastojci:
Podloga
250 g keksa
100 g maslaca
2 kašike šećera
Krem
250 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
2 kašike belog ruma
300 g voća po izboru
ISPROBAJTE I… Tart sa malinama
Priprema:
Podloga
1. Samleti keks pa pomešati sa šećerom i rastopljenim maslacem.
2. Pripremljenu smesu odmah utisnuti u podmazan kalup za tart i peći desetak minuta u ugrejanoj rerni na 180ºC. Kada ivice poprime finu rumenu boju izvaditi tart iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Hladan tart prebaciti na desertnu tacnu.
Krem i voće
1. Dok se tart hladi umutiti ohlađenu slatku pavlaku sa šećerom u prahu tako da se dobije penasta a ne preterano umućena smesa.
2. Voće dobro ohladiti, pa oljuštiti i iseći na oblike po želji.
3. Isečeno voće pomešati sa rumom i ostaviti 5-6 minuta na hladnom.
Finalni postupak
1. Hladan tart ravnomerno napuniti kremom.
2. Na krem dekorativno poređati dobro oceđeno voće i poslužiti.
Savet: Za pripremu ovog tarta preporučujemo keks tipa pti ber.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net