Start Zimnica Ukiseljen crni luk na italijanski način

Ukiseljen crni luk na italijanski način

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,5 kg sitnog crnog luka
2 l 9%-alkoholnog sirćeta
1 l vode
4 limuna
3 kašike šećera
4 kašike soli
2 kesice bibera u zrnu

ISPROBAJTE I… Pržena pileća džigerica sa crnim lukom

Priprema:

1. U veći lonac staviti od ljuski očišćen luk, preliti polovinom sirćeta, dodati so i poklopiti pa ostaviti da odstoji jedan dan.
2. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao staviti luk da se kuva 3-4 minuta od momenta kada provri.
3. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Za to vreme, pomešati preostalo sirće sa vodom, sokom od limuna i šećerom pa sve kratko prokuvati a zatim ohladiti.
5. Ohlađeni luk ređati u teglice, dodati biber i preliti razblaženi sirćetom.
6. Zatvoriti tegle i odložiti na hladno mesto.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net