Sastojci:
500 g većih šampinjona
2 žute paprike babure
so, biber
maslinovo ulje
začinsko bilje po želji
ISPROBAJTE I… Hrono recept: Sočne ćufte sa tikvicama
Priprema:
1. Paprike preseći na pola po dužini i poređati u pleh. Peći na 200ºC dok ne omekšaju.
2. Paprike su gotove kada se tanka kožica sa njih lako skida. Pokriti ih folijom i ostaviti da se ohlade. Pečene paprike oljuštiti i iseći na trake širine 1,5 cm pa uviti kao ružice.
3. Šampinjonima skinuti drške i poređati na pleh.
4. U sredinu šampinjona staviti po jednu ružicu od paprika. Sve preliti sa malo ulja i začiniti po ukusu. Peći 15-tak minuta u zagrejanoj rerni da pečurke omekšaju.
5. Poslužiti toplo za ručak ili večeru uz salatu po izboru.
Predlog za serviranje: Zelenu salatu iseći na tračice i začiniti po ukusu. Preko salate rasporediti kapice od šampinjona sa paprikama.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net