Sastojci:
165 g meda
60 g šećera u prahu
250 g margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
oko 550 g brašna
malo cimeta
ISPROBAJTE I…Keksiće sa cimetom
Priprema:
1. U posudu za mešenje staviti med i šećer i mešati lagano dok med ne otpusti, a šećer se otopi.
2. Smesi od meda dodati margarin isečen na listiće, jaje, cimet i brašno pomešano s praškom za pecivo.
3. Rukama umesiti glatko, meko testo, umotati u foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.
4. Ohlađeno testo razviti oklagijom na debljinu s prsta, pa modlom po želji vaditi oblike i ređati u pleh postavljen pek-papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Kolač dekorisati po želji.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net