Sastojci:
50 g putera
150 g ovsenih pahuljica
200 g kuvanog krompira
1 prašak za pecivo
so, biber, mleveni kim
ISPROBAJTE I… Polpete od skuše
Priprema:
1. Puter rastopiti pa dodati ovsene pahuljice i kratko propržiti uz stalno mešanje.
2. Naliti vodom da ogrezne i kuvati da se dobije gusta kaša.
3. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U hladnu kašu dodati pasiran krompir, začine i prašak za pecivo pa sve dobro promešati da se masa izjednači. Zatim, smesu ostaviti u frižider da se dobro stegne.
5. Od hladne mase praviti pljeskavice, blago ih nakvasiti i valjati u malo ovsenih pahuljica.
6. Pržiti na ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odložiti na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće pa služiti dok je toplo uz kiselo mleko ili jogurt.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net