Sastojci:
250 (2×125) g pilećih prsa
5-6 kom. paradajza iz ulja
2-3 kašike ulja
10 listova bosiljka
so, biber
ulje
Priprema:
1. U blenderu dobro usitniti paradajz i bosiljak, pa dodati i malo ulja u kome je bio paradajz kako bi smesa postala pogodna za razmazivanje. Začiniti po ukusu.
2. Meso dobro oprati i osušiti papirnim ubrusom.
3. Nožem probosti najdeblji deo i napraviti zarez tako da se stvori tzv. džepić.
4. Unutrašnjost mesa dobro začiniti i napuniti.
5. Peći na umerenoj temperaturi u ugrejanom tiganju sa malo ulja, uz povremeno okretanje kako bi se meso dobro ispeklo.
6. Prženo meso preneti na tanjir i prekriti aluminijskom folijom pa ostaviti da miruje 6-7 minuta.
7. Meso iseći na manje komade i servirati uz pržene krompiriće i bareni brokoli.