Start Vaši recepti Oranž čizkejk

    Oranž čizkejk

    Recept Ivane Janković iz Biljega

    • 45 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    300 g mlevenog keksa
    100 ml sok od pomorandže
    125 g putera
    100 g rendane čokolade
    Fil I
    500 g krem sira
    500 ml slatke pavlake
    1 želatin
    250 g šećera u prahu
    1 kesica kremfiksa
    2 pomorandže
    Fil II
    2 pomorandže
    250 ml vode
    5 kašike šećera
    2 puding od vanile
    100 ml vode
    Ostalo
    150 g jafa keksa

    Priprema:

    Kora
    1. Pomešati mleveni keks sa sokom i rastopljenim puterom, a zatim dodati rendanu čokoladu. Od dobijene smese oblikovati koru na dnu forme za tortu.
    2. Jafa keks iseći na polovine i rasporediti po obodima kalupa.
    Fil I
    1. Umutiti slatku pavlaku s kremfiksom. U drugoj posudi umutiti krem sir sa šećerom u prahu. Sjedniti slatku pavlaku s kremom od sira.
    2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrejati želatin do tačke ključanja (da ne provri), sipati u pripremljen fil, sve dobro promešati i dodati pomorandže isečene na sitne kocke.
    3. Umućen fil ravnomerno rasporediti preko kore od keksa.
    Fil II
    1. Pomorandže oguliti i iseći na kocke, dodati vodu i šećer i staviti na ringlu da vri oko 10 minuta.
    2. Puding razmutiti u 100 ml vode. Kuvan fil od pomorandži ispasirati kašikom pa puding zakuvati u smesu. Dobro mešati da se sve poveže i ostaviti da se hladi oko sat vremena.
    3. Ohlađen fil II rasporediti preko fila I. Tortu ostaviti u frižider nekoliko sati pre služenja.