Sastojci:
1 kg junećeg mesa od buta
6 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so, biber
2 lista lovora
ulje
2 kašike aleve paprike
1 l soka od paradajza
1 l vode
Priprema:
1. Oprati meso i iseći na kockice srednje veličine.
2. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
3. U većoj posudi blago zagrejati ulje, dodati crni luk i dinstati, uz redovno mešanje, oko 20 minuta, vodeći računa da ne zagori. Po potrebi doliti toplu vodu.
4. Zatim, kada je luk fino upržen dodati pripremljeno meso, biber, lovorov list, sitno seckan beli luk i promešati.
5. Pržiti dok meso ne promeni boju sa svih strana.
6. Dodati mlevenu papriku i kratko propržiti.
7. Zatim, dodati sok od paradajza i vodu, začiniti po ukusu i krčakati poklopljeno na umerenoj temperaturi oko sat vremena.
8. Služiti uz kuvani pirinač ili pire krompir.