Sastojci:
Podloga
250 g integralnog keksa
125 maslaca
1 kašika šećera
Krem
½ l gustog jogurta
180 g šećera u prahu
½ l slatke pavlake
20 g želatina
Priprema:
1. Keks samleti pa pomešati sa šećerom i rastopljenim maslacem. Smesu izjednačiti i usuti u okrugli kalup (26-28 cm). Prekriti najlon folijom i staviti u frižider da se dobro stegne.
2. Za to vreme slatku pavlaku čvrsto umutiti.
3. U posebnoj posudi umutiti jogurt i šećer u prahu.
4. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kratko zagrejati da se otopi uz redovno mešanje (ne sme da provri).
5. Pripremljen želatin dodati smesi sa jogurtom i polako izmešati.
6. Dodati slatku pavlaku i nastaviti ravnomerno i lagano mešanje dok se smesa ne ujednači (oko 5 minuta).
7. Izvaditi kalup iz frižidera i podlogu preliti pripremljenim kremom pa ravnomerno rasporediti.
8. Vratiti u frižider da se krem dobro stegne i sve poveže (najmanje 2 sata, preporučljivo preko noći).
9. Pre serviranja ukrasiti voćem po izboru ili voće servirati posebno uz kolač.