Sastojci:
400 g brašna
30 g svežeg kvasca
270 ml mleka
prstohvat soli
60 g putera
1 limun (kora)
1 jaje
Punjenje
nugat krem
Premaz
1 jaje (žumance)
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom i preliti toplim mlekom pa ostaviti da zapeni.
2. U posudi za mešenje izmešati brašno, so i narendanu koru limuna pa dodati pripremljen kvasac, jaje i istopljeni puter. Zamesiti srednje meko testo pogodno za rad. Pokriti i ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Testo podeliti na 12-14 delova i oblikovati loptice.
4. Svaku lopticu pomalo rastanjiti i u sredinu staviti kašiku krema pa pažljivo zatvoriti i ređati u podmazan kalup ili tepsiju sa visokim ivicama (24 cm). Pripremljene buhtle prekriti i ostaviti na toplom.
5. Pre pečanja testo premazati umućenim žumancetom sa malo vode i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta.
6. Pecivo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
7. Pre služenja posuti šećerom u prahu.