Sastojci:
200 g kuvanog zelenog sočiva
300 g šampinjona
1 crni luk
1 čen belog luka
seckani peršun
50 g oraha
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
1. Skuvano sočivo dobro ocediti i ostaviti da se potpuno ohladi. Pečurke očistiti i iseći na tanke listiće.
2. U ugrejan tiganj dodati malo ulja i na jakoj vatri pržiti pečurke dok ne porumene.
3. Dodati sitno seckan beli luk i začiniti pred kraj prženja. Izručiti na tanjir i ostaviti da se ohladi.
4. U istom sudu uz dodatak malo ulja izdinstati crni luk isečen na tanke listiće toliko da omekša i postane providan pa izručiti u drugu posudu i ostaviti da se potpuno ohladi.
5. U blender usuti sve sastojke i samleti da se stvori gusta i kremasta masa. Začiniti prema ukusu i dodati orahe pa ponovo izmiksati da se sve dobro poveže.
6. Sipati u teglicu ili drugu staklenu posudu sa poklopcem.
7. Čuvati u frižideru 3-5 dana.