Start Glavna jela Povrće Pripremite punjene paprike na drugačiji način – sa ćurećim mesom i prosom

Pripremite punjene paprike na drugačiji način – sa ćurećim mesom i prosom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 130 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 crvenih babura
200 g potopljenog prosa
500 g ćurećih grudi
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
500 ml paradajz-soka
1 l povrtnog bujona
ulje

Priprema:

1. Proso potopiti uveče i ostaviti do sutradan.
2. Paprike zaseći pri vrhu i očistiti od semena. Proso isprati pod mlazom vode. Ćuretinu samleti. Crni i beli luk sitno iseći.
3. Na malo ulja propžiti crni luk da omekša i postane staklast. Dodati mleveno meso i proso, začiniti i kratko propžiti.
4. Paprike puniti pripremljenim filom a zatim ih složiti u širu šerpu.
5. Složene paprike zaliti paradajz-sokom i bujonom pa kuvati oko 90 minuta na umerenoj temperaturi.
6. Kuvane punjene paprike poslužiti dok su tople uz salatu po izboru.

OVDE pogledajte još jedan recept za pripremu punjenih paprika.