Prijateljica vas je zamolila da napravite tortu za proslavu koja joj je od velike važnosti? Verovatno osećate ogroman pritisak jer želite da torta bude ukusana i lepo dekorisana ali sve vreme razmišljate šta ako nešto krene naopako…
Najbitnije je da se držite jednostavnog i proverenog recepta, propisanih mera i redosleda pripreme tj. postupka.
Obavezno, pre nego što krenete sa pripremom torte sve sastojke izvadite iz frižidera kako bi dostigli sobnu temperaturu.
Čuveni Rudolph van Veen savetuje da uvek premažete kalup za pečenje a zatim ga obložite papirom za pečenje kako biste bili sigurni da se biskvit neće zalepiti za posudu u kojoj se peče. Ovaj poznati kuvar/poslastičar preporučuje i da je najbolje pečeni biskvit odmah izvaditi iz kalupa i staviti na rešetkastu podlogu da se ohladi kako bi vreo vazduh tj. para slobodno strujati i da kolač ne bi splasnuo.
Ukoliko najviše strahujete od ukrašavanja torte najbolje je da se poslužite klasičnim načinom tj. glazurom od čokolade i malo čokoladnih ili šarenih mrvica. Umesto čokolade možete se poslužiti i šećerom u prahu ili šlagom.