Sastojci:
½ kg pilećih grudi
1 limun (sok)
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
2 čena belog luka
1 manja glavica crvenog luka
so, biber
maslinovo ulje
25 g putera
Priprema:
1. Pileće grudi izrezati na 4 fileta (oko 150 g). Začiniti, utrljati presovani beli luk i dobro nauljiti pa ostaviti sa strane.
2. Papriku i luk narezati na kolutove ili tračice.
3. Na dobro ugrejan gril ili teflonski/tučani tiganj položiti meso i peći oko 20 minuta na umerenoj temperaturi.
4. U pečeno meso dodati polovinu putera i sve zaliti limunovim sokom pa ostaviti još par sekundi dok se karamelizuje. Skloniti sa vatre, preneti u tanjir i prekriti alu folijom.
5. U istom tiganju kratko propržiti seckanu papriku i luk, tek toliko da povrće omekša i pokupi sve sokove koje je meso tokom prženja otpustilo. Pred kraj dodati komadić putera, dodatno začiniti i promešati.
6. Na tanjir servirati meso sa povrćem i odmah poslužiti.