Sastojci:
4 zelene paprike
1 manja tikvica
1 veza mladog luka
1 čen belog luka
180 g tunjevine
so, biber
peršunov list
ISPROBAJTE I… Punjene paprike u bešamelu
Priprema:
1. Paprike preseći napola i očistiti od semenki. Tikvicu naribati i posoliti, pa ostaviti desetak minuta da pusti sok, a zatim ocediti.
2. Luk iseći na kolutiće i propržiti na malo ulja. Dodati seckani beli luk i naribanu tikvicu. Sve zajedno dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Na kraju dodati tunjevinu i lagano promešati.
3. Paprike poređati na pleh za pečenje i napuniti pripremljenom smesom. Posuti seckanim peršunom i staviti u zagrejanu rernu. Peći na 200ºC oko 20 minuta.
Savet: Umesto paprika nadevom od tunjevine može se puniti povrće po želji.